- De Winterriet is een oud stoofperenras dat vroeger algemeen verspreid was in Nederland. De herkomst van dit zelfbestuivende ras is onbekend. De naam verwijst waarschijnlijk naar de manier van bewaren. Het bewaren van de peren in kuilen op stro of riet en rietmatten was vroeger heel gebruikelijk. Op deze manier kunnen de peren tot in februari bewaard worden. De vruchten zijn geschikt voor stoven en wecken en werden vroeger vaak in pannenkoeken gebakken. Het vruchtvlees is geelachtig wit, fijn, vrij vast, voor een stoofpeer fijn van korrel en tamelijk sappig, soms om het klokhuis een weinig stenig. Gestoofd is de peer mooi rood van kleur en rins van smaak met zeer veel aroma. Vanaf september geeft onze perenboom weer nieuwe oogst!
- Met de producten van ERF-1 en Heerlijk uit de streek heb jij echt iets bijzonders in handen. Ambachtelijk en (h)eerlijk lekker. Met natuurlijke, gezonde ingrediënten. Gemaakt met liefde voor lekker eten. Biologisch en ambachtelijk, met oog voor de natuur. Én met oog voor de mens. Want ook het vullen van onze potten gebeurt nog volledig met de hand. Daar komt geen machine aan te pas. De Heerlijk uit de Streek producten worden gevuld door een enthousiast en hardwerkend team bestaande uit docenten-begeleiders en een club stoere jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit Kerstpakket is verkrijgbaar via Heerlijk uit de Streek