Actief in de regio Ijseldelta

Voorbij Kampen ligt de eigenlijke delta van de IJssel. Deze is opgebouwd uit kleiige eilanden, die in de loop van de tijd door dijken met elkaar zijn verbonden en aaneengegroeid zijn tot het huidige Kampereiland. In de inrichting en het gebruik van het gebied komen deze verschillen in natuurlijke gesteldheid duidelijk tot uiting. Langs de IJssel liggen de oude dorpen, die voor een deel uit de Karolingische tijd stammen. Op de hogere gronden bij deze dorpen is de percelering onregelmatig blokvormig, mede als gevolg van enkele rivierduinen die hier door de jongere afzettingen heen steken. Aan de zuidkant van de IJssel liggen diverse veenontginningen, die worden gekenmerkt door langgerekte dorpen en een regelmatige, strookvormige percelering.

Fietsen

Het wandelnetwerk IJsseldelta koppelt honderden kilometers ommetjes, rondwandelingen en lange afstandswandelingen aan elkaar. De routes zijn net zo afwisselend als de delta zelf. Wandel door de aloude hanzesteden, door parken, uitgestrekte polders, dwars door de uiterwaarden en over dijken.

Wandelen

ERF-1 ligt in het hart van de IJsseldelta: een prachtig landschap met historische steden, eeuwenoude waterwegen en weidse polders. Dè ingrediënten voor een smakelijke fietstocht. Voor liefhebbers van natuur, cultuur en pure smaken zijn er diverse (h)eerlijke IJsseldeltaroutes.

Varen

ERF-1 is uitstekend bereikbaar per boot. We hebben een eigen aanlegsteiger aan de Goot. Daarnaast zijn er diverse arrangementen te boeken om ERF-1 via het water te bezoeken. Bijvoorbeeld vanuit Kampen met Salonboot het Hendrikje. Vervolg uw weg met een huurfiets van Van Dijk Bikes.

Beleef het in de buurt

Welkom in Kampen! Op deze website een overzicht van allerlei leuke dingen die je in deze Hanzestad ‘op gepaste afstand’ kunt ondernemen. Veel plezier in deze hartelijke Hanzestad!

Rustpunt

Op ERF-1 ben je welkom even uit te rusten in ons rustpunt.

Natuur

Even genieten van de natuur, de stilte en de vogels?  Niet ver van ERF-1 vind je Vogelkijkhut ‘Mandemakershut. Het hele jaar vrij toegankelijk.