Familie Bruins

De Familie Bruins

In 1987 hebben Harry en Petra, als vijfde generatie, de boerderij in pacht overgenomen van de ouders van Petra; Jan en Bertha de Groot. Tot 2010 werd er gangbaar geboerd tot zij vanuit overtuiging de omschakeling maakten naar biologisch boeren. De onvrede over de waardering van de melk en het werk als boer bleef. Totdat Petra in 2012 zelf vanillevla maakte en dochter Irene, werkzaam als diëtist in het ziekenhuis aan tafel schoof.

In 2013 werd het eerste eigen product op de markt gebracht. Dit wekte de interesse van zoon Klaas-Jan om als werktuigbouwkundige terug te komen en zich te storten op de boerderij. Er kwamen weer mensen op de boerderij die zeiden hoe lekker de melk wel niet was. Irene zag dat de beste plek om voorlichting te geven over voeding de plek is waar het wordt geproduceerd.

Onze Missie is om Agro, Food & Health met elkaar te verbinden!

Het voedselsysteem is uit balans; de (financiële) waardering voor producenten van eerste levensbehoeftes staat onder druk. Dit terwijl duurzaamheid een steeds belangrijker thema is. Maar hoe kan je goed zorgen voor de aarde als het gaat om winst maximalisatie en efficiëntie? Voedselketens zijn soms lang en niet transparant. Vroeger had iedereen wel een boer in de familie of in de straat. Tegenwoordig staan we verder weg van ons voedsel dan ooit. We weten soms niet eens meer waar het vandaan komt of hoe het is gemaakt. Veel voedingsmiddelen zijn sterk bewerkt en een gezonde keuze maken is lastig. Dit heeft effect op onze gezondheid en leefstijl gerelateerde ziekten. Een boer zou niet zoveel mogelijk voedsel moeten kunnen produceren maar zo gezond mogelijk.! In de gezondheidszorg zouden we meer aandacht moeten hebben voor voeding als basis voor gezondheid.

Onze gedachte: ERF-1 levert een bijdrage aan de voedseltransitie door zelf zo duurzaam mogelijk hoogwaardige voeding te produceren van biologische grondstoffen van het Kampereiland(PUUR). We willen primaire producenten een eerlijke prijs geven en onze producten in een zo kort mogelijke keten afzetten (BALANS). Mensen willen we terugbrengen naar de herkomst van hun voedsel zodat de bewustwording, waardering en noodzaak voor gezondheid in al haar lagen toeneemt.

Maak kennis met ons Team

Harry & Petra

Harry en Petra

Boer & Boerin

Harry en Petra legden de basis voor verandering. Een mooie plek als ERF-1 daar mogen meer mensen van genieten! De vla is moeders specialiteit!

harry@erf1.nl / petra@erf1.nl

irene & klaasjan

Klaas-jan

Boer

Klaas-jan zorgt samen met zijn vrouw Mellanie voor onze melkkoeien op onze andere locatie; ERF-32. Elke ochtend voor dag en dauw en elke avond melkt hij daar de koeien.

klaasjan@erf1.nl

irene

Irene

Agro-diëtist

Irene haar achtergrond komt goed van pas op de boerderij, diëtisten praten graag over voeding!

irene@erf1.nl

irene

Annet

Boerderijwinkel

Annet houdt van het boerenleven, het melken en de koeien. Daarnaast helpt ze je graag in de boerderijwinkel!

annet@erf1.nl

Harry & Petra

Jana

Boerderijwinkel

Op ERF-1 heeft Jana haar plek gevonden. Ze helpt bij het netjes houden van ERF-1 en ook in de boerderijwinkel kun je haar tegen komen.

irene & klaasjan

Christi

Boerderijwinkel

Christi maakte de overstap van de modewereld naar het boerderijleven. Met haar visual merchandise kwaliteiten zorgde ze binnen no time dat de boerderijwinkel er nu tip-top uit ziet

irene

Joeri en Marije

Jongvee opfok & Camperontvangst

Joeri en Marije voelen zich verbonden met ERF-1. Zij zorgen goed voor het jongvee en zijn het ontvangstcomité voor de campergasten.

joeri@erf1.nl / marije@erf1.nl

irene

Suzanne 

Activiteiten coordinator

Naast zuivelen is Suzanne aanspreekpunt voor de reserveringen en verhuur van onze Hooiberg. Een prachtige ruimte geschikt voor workshops en vergaderingen met fantastisch uitzicht over de weilanden.

Suzanne@erf1.nl

Harry & Petra

Roannah

Zuivelaar

Roannah steekt graag de handen uit de mouwen! Binnen no-time maakt ze de lekkerste zuivel. Overgekomen vanuit het hoveniersvak let ze er met een schuin oog ook op dat het groen er mooi bij staat. Bovenal is ze een echte dierenliefhebber!

Harry & Petra

Cobie

Kaasmaakster

Cobie maakt al jaren verrukkelijke zuivel en heerlijke kaas. Haar favoriete product is dan ook de Kamper Terpkaas. Heb jij hem al geproefd?