Agro (Di)Eet-Ethiek

Goede voedingsvoorlichting begint op de plaats waar voedsel wordt geproduceerd. Want dat we niet meer ons eigen voedsel produceren betekent niet dat we niet zouden moeten weten hoe ons voedsel wordt geproduceerd! Alleen als we dat weten, kunnen we bijvoorbeeld de juiste interpretaties maken als we over voedsel lezen of voedselkeuzes moeten maken.

We erven de wereld niet van onze ouders, maar lenen de wereld van onze kinderen

Over Irene

Na mijn studie Voeding&Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) wilde ik graag in het ziekenhuis aan het werk. Ik ging eerst aan de slag binnen de Isala klinieken en later in het Deventer Ziekenhuis. Daar specialiseerde ik me in Diabetes, Nefrologie en Kinderdiëtetiek. Na vijf jaar ervaring vond ik dat het tijd was voor een strategieverandering. Ik ondervond tijdens mijn spreekuren namelijk dat bij veel patiënten de basiskennis rondom voeding mist. Inmiddels hadden mijn ouders en ik een verzuiveling van de melk van het eigen melkveebedrijf opgezet op de boerderij. Ik raakte op een andere manier met mensen in gesprek. Mensen die intrinsiek op zoek waren naar antwoorden rondom voeding. In 2015 mocht ik de SFYN (toenmalige YFM) academie volgen. Als diëtist ging een wereld voor mij open. Het onderwerp voedsel was nog zoveel breder en complexer dan ik had geleerd tijdens mijn studie en werktijd.

Werkwijze

Een verbinding tussen Agro Food en Health is waar ik in geloof! Met de producten die wij op ERF-1 maken wil ik samen met jou in overdenking gaan. Want wat vind jij belangrijk als het gaat om voedselproductie? Wat is jouw gezondheid je waard? Hoe wil jij dat je voedsel wordt geproduceerd? Welke voedselkeuzes maak jij en op basis waarvan; ga je voor smaak, prijs, kwaliteit en/of duurzaamheid bij je aankopen? Uiteraard geef ik je de kennis om de voor jou passende keuze te maken.

Presentatie op locatie

Ben je op zoek naar iemand die met passie spreekt. Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Graag vertel ik je over onze reis op ons familie bedrijf ERF-1. Afhankelijk van de interesse kunnen onderwerpen als voedselproductie, korte ketens en uiteraard voeding in relatie tot gezondheid bespreken.

Rondleiding op ERF-1

Zoek je een boeiend verhaal in een inspirerend landschap? Dan ben je bij ERF-1 aan het juiste adres. Graag laat ik je zien, ruiken, voelen, proeven en beleven op ERF-1.

Coaching 1:1

Binnenkort geef ik weer de mogelijkheid voor begeleiding. Heb je interesse? Laat het alvast weten.

E-Learning

Zoek je persoonlijk meer kennis over het voedselsysteem? Binnenkort verschijnt hier mijn E-Learning. Je kunt je alvast inschrijven voor een pre-order.

ERF-1 Community

Binnenkort: Wil je graag in contact komen met mensen die net zo bevlogen zijn over voeding? De plek waar mensen elkaar tips kunnen geven over recepten, duurzaam eten en leuke adresjes om heen te gaan. Voedsel verbind! Wordt lid van mijn community voor 10 euro per maand.

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of interesse?
Neem dan contact met me op!