Kaas maken

Maak je eigen rauwmelkse boerenkaas in onze kaasmakerij. Een kaas met louter natuurlijke ingrediënten.
In de workshop leer je kaas maken en ga je zelf ook echt aan de slag om een kaasje te maken! Je krijgt uitleg over de ingredienten van kaas. We laten het proces van stremmen en verzuren van de melk zien. Je mag je eigen gestremde melk snijden, roeren en wassen van de wrongel. Het vullen van de vaten en persen van de kaas. Tussentijds verzorgen we een rondleiding en kunnen we discussiëren over onderwerpen gerelateerd aan voeding. Na het keren van de kaas is er koffie/thee met wat lekkers. Aan het eind van de workshop krijg je je eigen kaas mee naar huis met een advies hoe te pekelen en verzorgen tijdens het rijpen.
3 uur – 7-9 personen – €65,- pp

(*bij 7 personen of minder geldt een min. prijs van €455,-)
(*bij 10 personen of meer werken we in tweetallen aan 1 kaasje. Met een max van 18 personen)

Inclusief: BTW, ingrediënten, gebruik materialen, koffie/thee tijdens de workshop, deskundige begeleiding, eigen kaasje mee naar huis instructie over en materiaal voor het affineren

Workshop gefermenteerde zuivel: Karnemelk en boter maken

Karnemelk boter is een natuurlijke boter bereidt uit dagverse zuivel. Tijdens de workshop karn je je eigen boter en vertellen we je alles over de bereiding.
In de workshop gefermenteerde zuivel gaan we aan de slag met het maken van karnemelk en boter. Ondertussen vertellen we ook hoe je je eigen yoghurt of kefir kunt maken!. Tijdens het terug koelen van de karnemelk verzorgen we een rondleiding. Natuurlijk is er ook tijd voor een kop koffie/thee en wat lekkers en de boter zullen we ter plekke gaan proeven.
2 uur – 15 personen – €25,- pp
Inclusief: BTW, ingrediënten, gebruik materialen, koffie/thee tijdens de workshop, deskundige begeleiding, eigen karnemelk mee naar huis!