ERF-1 Kamper Terp Kaas Oud wint Goud

Op de Kaaskeuring van Noord-oost Nederland heeft de Kamper Terp Kaas van ERF-1, in de leeftijd Oud, goud gewonnen. De kaaskeuring werd dit jaar op ERF-1 georganiseerd door de Bond van Boerderijzuivelbereiders.

Wel 60 kaasmakers met hun kazen kwamen af op deze keuring. Verdeeld over vier tafels werden Boerenkaas, Kaas van de Boerderij, Specialiteiten en Boerderijzuivel gekeurd. Dit gebeurde onder leiding van Gea van der Puijl Zuiveladvies en een aantal andere officiële keurmeesters. De jury vond de kaas van ERF-1 onderscheidend. Een kaas met een mooie natuurkorst en een hele eigen smaak welke goed smaakt bij bier. De half-harde kaas wordt gemaakt op ERF-1 van rauwe melk van eigen koeien. Hierna wordt de kaas gepekeld en geaffineerd in de 300 jaar oude kelder in de terp van de baoerderij.

Echte boerenzuivel! ERF-1 is een bedrijf in het gebied Kampereiland, onderdeel van het Nationaal Landschap de Ijsseldelta. De boerderij is biologisch en de koeien genieten dus vrije weidegang, er wordt geen preventief antibiotica gebruikt en er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest.

Wilt u zelf zien waar deze lekkere zuivel wordt gemaakt of bent u geïnteresseerd in rauwe melk of biologisch vlees? Kijk dan voor openingstijden op de site www.erf1.nl en kom gerust eens langs.