Laden Evenementen

Wij zijn vereerd dat Merijn Tol bij ons komt koken met styling van Merle Kraan Eventplanner !

Merijn Tol is kookboekenschrijver en schrijft al ruim 10 jaar over de Arabische keuken (o.a. SOUQ, Onder de Mediterrane Zon). Ook kun je haar al jaren vinden in delicious. magazine met recepten en rubrieken, en schrijft ze elke week een column in de Amsterdamse krant Het Parool. Samen met Nadia Zerouali heeft ze een productlijn bij Albert Heijn met de lekkerste smaakmakers uit het Midden-Oosten, zoals za’atar, tahina, flatbread en oranjebloesemwater.

Ze kookt met grote regelmaat pop-up restaurants en was zo geïnspireerd door een delicious productie die ze maakte bij ERF-1 dat het idee ontstond om het boerenbedrijf en het publiek op een bijzondere manier samen te brengen. Dit past precies bij de missie van Erf-1 Agro-diëtist Irene.

Door middel van een heerlijke lunch die helemaal draait om zuivel en boter. Want in het Midden-Oosten eet je zuivel dus alleen maar: hartig! Hopelijk met mooi weer, met onze voeten in het gras op de dijk!

Menu
Citroenza’atar limonade en melklimonade met oranjebloesem ERF1
*
Flatbread met za’atarboter ERF-1
*
Labneh (hartige hangop van ERF-1) salade met bramen, komkommer, getoast anijszaad, pistache en citroenolie *
Mini fattet: kikkererwten, aubergine, knoflookyoghurt ERF-1, tahina en knapperig brood, pijnboompitjes, granaatappel en peterselieolie
*
Kibbeh bi laban – gevulde kibbeballetjes (soort gehaktballetjes met rundvlees ERF-1 met bulghur) in een romige yoghurtsaus ERF-1 met munt en paprika
*
Freekeh met amandelen en gebakken uien, kaneel, rozen, kardemom
*
Met schaaltjes Midden-Oosterse rauwkost (takjes munt, peterselie, komkommer, tomaatjes, radijs, lenteui)
*
Carobmolasse cake met hangop ERF-1 met halva, pistache en carobmolasse

*wat: Midden- Oosters zuivelavontuur, uitgebreide lunch
*wanneer: zaterdagmiddag 10 augustus
*tijdstip: 13:00-16:00
*locatie: ERF-1 Mandjeswaardweg 6 Kampen
*Prijs: €30,- excl drankjes
Reserveren via irene@erf1.nl