Vanille vla


Campereilander Boeren Vanille Vla;
hét toetje na de maaltijd!
De vanille vla uit moeders keuken, daar is het op ERF 1 allemaal mee begonnen. Deze vla is zo ontzettend lekker dat we dit iedereen willen laten proeven. Van onze eigen verse biologische melk en echte bourbon vanille stokjes! Wij vinden het dan ook met recht een ‘premium’ product!

Om de heerlijke smaak van échte vanille vla te krijgen geven we de Bourbon Vanille stokjes de tijd om lekker ouderwets laten trekken in de melk. Deze vanillestokjes komen uit Madagascar en zijn na verloop van tijd gaan kristalliseren. Dit is een natuurlijk proces waarbij kleine, witte kristallen vormen op de stokjes (een teken van goede kwaliteit). Hierdoor is het vanillinegehalte hoger en geven de stokjes meer aroma af. Wanneer de melk op temperatuur is halen we de vanillestokjes er weer uit maar voegen we vanwege de smaak het merg uit de stokjes weer toe aan de vla wat je ook goed kan zien aan de zwarte stipjes.  Verder voegen we rietsuiker, maïzena en een vers ei van Van den Heuveleieren uit Mastenbroek toe.

We gebruiken geen e-nummers of andere overbodige toevoegingen, en dat proef je. De melk voor de vla kan afhankelijk van seizoen en voer voor de koeien verschillen van samenstelling. De vla kan dus soms net iets anders zijn. Lekker, elke dag een verrassend toetje!

Erf-1- Boeren vanillevla van René Eijsink.

Campereilander Boeren vanille vla regiowinnaar van Noord en Oost Nederland in competitie van ‘Smaak van NL’
De Smaak van NL is de verkiezing van het lekkerste product van Nederlandse bodem. De smaakjury koos de Erf 1 vanille vla tot regio winnaar van Noord en Oost Nederland! We zijn erg blij met de behaalde restultaten en bedanken iedereen voor de gegeven steun. Ben je geinteresseerd in het lezen van de gehouden presentatie? Klik dan hier.

Beoordeling van de jury in voorronde van ‘De smaak van Nederland’ 2013:
“Deze vla verrast direct door zowel de smaak als de textuur, met name de dikte. een mooi puur product van eerlijke ingrediënten. Dat kan dus tóch…”

Beoordeling van de jury in de halve finale van ’De smaak van Nederland’ 2013:
“Dit product ademt de 3 P’s van Passie, Puur en Prachtige smaak. Er is een gedegen plan, gebaseerd op kennis van de consument. Bovendien wordt er goed geluisterd naar de klant. Het product is beter dan de verpakking suggereert; de verpakking verdient heroverweging op design, materiaal en grootte. Daarnaast moet goed worden nagedacht over groeistappen (opschaling).”

 

 

Schrijf als eerste een bericht.

Your feedback